Home | Contact

Sentry safe

Sentry 2460 brandwerende documentenbox doet wat hij belooft!
 
Papier en digitale media zijn zeer temperatuurgevoelig. Papier zal vanaf een temperatuur van 176 C spontaan chemische reacties vertonen zoals verkleuren om omkrullen. Digitale media, zoals USB-sticks, externe harde schijven en cd's of dvd's, zijn ng gevoeliger. Al vanaf circa 75 C kunnen digitale mediadragers beschadigd raken en informatie verloren gaan!
 
De Sentry 2460 is n van de best verkochte documentenboxen op de Nederlandse markt. De Sentry 2460 brandwerende documentenbox is gebouwd om zijn inhoud, zoals documenten en digitale media, circa 30 minuten te beschermen tegen brand.
 
Ellenlange testrapporten, technische specificaties en een mooie verpakking kunnen nog zoveel beweren, maar is het nu ook echt zo? Tijd voor een uitgebreide praktijktest!
 
Praktijktest in samenwerking met de Brandweer Tilburg
 
In samenwerking met de Brandweer Tilburg is de Sentry 2460 op haar brandwerendheid getest. Om de praktijktest zo realistisch mogelijk uit te voeren, zijn documenten, bankbiljetten, een cd-rom, een USB-stick en een externe harde schijf in de box geplaatst. Waardevolle zaken die ook in de dagelijkse praktijk veelvuldig voorkomen.
Aan het begin van de test was de binnentemperatuur gelijk aan die van buiten, namelijk 24,5 C. Op de helft van de test, na 15 minuten, was de binnentemperatuur tot slechts 36,6 graden opgelopen. Na 30 minuten, het einde van de test, was de binnentemperatuur circa 60 graden. Dus ruim onder de grens waarop de inhoud zou beschadigen. Om een brand zoveel mogelijk te simuleren hebben we de Sentry box met een brandblusser versneld afgekoeld. Extra spannend, want is de inhoud van de box ook waterdicht opgeborgen?
 
Het resultaat
 
Bij de opening van de Sentry 2460 kwam de inhoud onbeschadigd uit de box. Zelfs het bluswater is door de box tegengehouden! Door de hitte wordt de documentenbox namelijk automatisch van binnen dichtgeseald, waardoor vlammen en (blus)water geen toegang hebben tot de inhoud.
Na afloop hebben we de cd-rom, USB-stick en externe harde schijf uitgebreid getest op hun werking. Alle digitale mediadragers hebben geen enkele schade ondervonden van de brand. Alle data is behouden gebleven.